Alchemia i amory – szczegóły
Prezentujemy szczegółowy program dotyczący walentynkowego wydarzenia „Alchemia i Amory w Kuchni”, czyli Otwartych Warsztatów Kulinarnych i Pokazów Szefów Kuchni.
VII Konkurs dla szkół gastronomicznych
„Alchemia i Amory w Kuchni”
Otwarte Warsztaty Kulinarne i Pokazy Szefów Kuchni
14.02.2019r.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego
w Grubnie
9.00 – Przywitanie przybyłych gości przez Dyrektora Zespołu Szkół CKP w Grubnie
9.15 – Odprawa uczestników konkursu gastronomicznego sala 316 i
10.00 – Rozpoczęcie rywalizacji drużyn zgłoszonych w konkursie sala 321 i II piętro
10.00 – „Aranżacja Walentynkowa” – konkurs i pokaz uczniów technikum
11.00 – Warsztaty herbaciane – Pan Jerzy Czapla Euro –Toques Polska sala 220 I piętro
13.00 – Warsztaty sztuki cukierniczej sala 220 i I piętro hotelarskiego sal 315 i
Pokazy szefów kuchni i prezentacje – sala konferencyjna i hol internatu szkoły
9.00 – Minii targ produktów regionalnych a w nim: Regionalne sery Państwa Adamczyk
z Kosowa, Produkty Spod Strzechy, Kuchnia Ukraińska – DONBAS
9.30 – I wejście -pokaz kulinarni szefa kuchni i właściciela Restauracji
„Chlebem i Solą” Michała Lorbieckiego – „Desery walentynkowe ”
10.15 – I wejście i pokaz kulinarny szefa kuchni Hotelu Vistula *** Świecie
„ Filetowany pstrąg z szałwią”
11.00 – II wejście -pokaz kulinarni szefa kuchni i właściciela Restauracji
„Chlebem i Solą” Michała Lorbieckiego – „ Aranżacja II dań ”
11.45 – II wejście i pokaz kulinarny szefa kuchni Hotelu Vistula *** Świecie,
„ Walentynkowa rozkosz ” – desery
12.30 – Kuchnia ukraińska – DONBAS Pani Rozdolska Svietlana z córkami
13.10 – Pokaz kulinarny EURO TOQES POLSKA
13.50 – Pokaz carvingu z elementami kuchni molekularnej Grzegorz Gniech Prezes Carving Team Poland
Około godziny 14.00 Ogłoszenie wyników konkursowych i wręczenie nagród, upominków.