fbpx

Alchemia i amory – szczegóły

 In Aktualności

Prezentujemy szczegółowy program dotyczący walentynkowego wydarzenia „Alchemia i Amory w Kuchni”, czyli Otwartych Warsztatów Kulinarnych i Pokazów Szefów Kuchni.

VII Konkurs dla szkół gastronomicznych

„Alchemia i Amory w Kuchni”

Otwarte Warsztaty Kulinarne i Pokazy Szefów Kuchni

14.02.2019r. 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego

w Grubnie

9.00 –  Przywitanie przybyłych gości przez Dyrektora Zespołu Szkół CKP w Grubnie

9.15   – Odprawa uczestników konkursu gastronomicznego sala 316 i

10.00 – Rozpoczęcie rywalizacji drużyn zgłoszonych w konkursie sala 321 i II piętro

10.00 – „Aranżacja  Walentynkowa” – konkurs i pokaz uczniów technikum

11.00 – Warsztaty herbaciane – Pan Jerzy Czapla Euro –Toques Polska sala 220 I piętro

13.00 –  Warsztaty sztuki cukierniczej sala 220 i  I piętro  hotelarskiego sal 315 i

Pokazy szefów kuchni i prezentacje – sala konferencyjna i hol internatu szkoły 

9.00 –  Minii targ produktów regionalnych a w nim: Regionalne sery Państwa Adamczyk

              z Kosowa, Produkty Spod Strzechy, Kuchnia Ukraińska – DONBAS

9.30 –    I wejście -pokaz kulinarni szefa kuchni i właściciela Restauracji

               „Chlebem i Solą” Michała Lorbieckiego – „Desery walentynkowe ”

10.15 – I wejście i pokaz kulinarny szefa kuchni Hotelu Vistula *** Świecie

                   „ Filetowany pstrąg z szałwią”

11.00 – II wejście -pokaz kulinarni szefa kuchni i właściciela Restauracji

               „Chlebem i Solą” Michała  Lorbieckiego – „ Aranżacja II dań ”

11.45 –  II wejście i pokaz kulinarny szefa kuchni Hotelu Vistula *** Świecie,

                  „ Walentynkowa rozkosz ” – desery

12.30 – Kuchnia ukraińska – DONBAS Pani Rozdolska Svietlana z córkami

13.10 – Pokaz kulinarny EURO TOQES POLSKA

13.50  – Pokaz carvingu z elementami kuchni molekularnej Grzegorz Gniech Prezes  Carving Team Poland

Około godziny 14.00 Ogłoszenie wyników konkursowych i wręczenie nagród, upominków.